Kledinginzameling Moldavië

De winter gaat en de lente komt eraan. Tijd om de garderobe weer eens kritisch te beoordelen en kleding te vervangen.

Helaas kent niet iedereen die luxe. In Roemenië en Moldavië is nog steeds behoefte aan tweedehands kleding, vooral voor de weduwen, wezen en ouderen. Zij kunnen geen nieuwe kleding betalen en hebben geen mogelijkheden om hun leefsituatie te verbeteren.

Elk jaar gaat kleding naar een baptistenvoorganger in Roemenië die dorpen in de provincie Moldavië rondom de stad Iasi bezoekt. Tijdens en na evangelisatie deelt hij daar kleding uit aan de armen. Een deel van de kinderkleding wordt gegeven aan kinderen uit achterstandswijken die kinderevangelisatie-kampen bezoeken.

Voor die kinderkampen is ook behoefte aan kleurpotloden en buitenspelmaterialen zoals tennis-/badmintonrackets (ballen/shuttles erbij?). Deze hoeven niet nieuw te zijn; halve potloden zijn ook welkom.Baptistenvoorganger gaat uitdelen


Sorteren in uitdeelpakketten


Voor hen doe je het


Kinderkamp in “nieuwe” kleren

Maar dan moet er wel iets uit te delen zijn; daarom is uw kleding, kleurpotloden en spelmaterialen van groot belang.
Op zaterdag 30 maart zal er tussen 09.00 en 11.30 uur in de Uitkijk weer kleding ingezameld worden voor Oost-Roemenië (Provincie Moldavië) en voor het land Moldavië zelf.

Wij vragen u de tijd te nemen en kleding apart leggen voor degenen die geen nieuwe kleding kunnen kopen. En wilt u, indien u zich dat kunt veroorloven, daarbij royaal zijn?

Waaraan behoefte is:
-    Zomer- en winterkleding, ook schoeisel.
-    Wat schoon is en goed genoeg om nog een tijd gedragen te kunnen worden.
-    Schoeisel per paar aan elkaar vast gemaakt.
-    Verpakt in schone en afgesloten (grijze “KOMO”) huisvuilzakken. (Om geuroverdracht te vermijden zo kort mogelijk voor inlevering afsluiten.)
-    Kleding en schoeisel bij voorkeur apart verpakt.


Op 30 maart zal van 09.00 tot ca. 12.30 uur uitgepakt, gesorteerd en weer ingepakt worden. Vele handen maken licht werk en als u wilt meehelpen kunt u zich opgeven bij Liesbeth of Gert-Jan van der Vegte, telefoon 0182-522393 of via een e-mail naar vandervegte@wxs.nl.