Kledinginzameling Moldavië

Het is bijna zover! Zoals in eerdere berichte vermeld, wordt er aanstaande zaterdag, 30 maart, van 09.00 tot 11.30 uur in het atrium van De Uitkijk weer kleding ingezameld voor Oost-Roemenië en Moldavië, waar velen in armoede leven.

Omdat zij geen mogelijkheden hebben om hun leefsituatie te verbeteren en zelf nieuwe kleding te kopen is daar nog steeds behoefte aan tweedehands kleding, zowel voor gezinnen als voor weduwen, wezen en ouderen.
Bovendien is er behoefte aan kleurpotloden en buitenspelmaterialen voor een kinderkamp; dit mogen allemaal gebruikte spullen zijn.

Daarom ons verzoek om aanstaande zaterdag kleding en andere spullen af te geven voor deze actie.

Waaraan behoefte is:
-    Zomer- en winterkleding, ook schoeisel.
-    Wat schoon is en goed genoeg om nog een tijd gedragen te kunnen worden.
-    Schoeisel per paar aan elkaar vast gemaakt.
-    Verpakt in schone en afgesloten (grijze “KOMO”) huisvuilzakken.
-    Kleding en schoeisel bij voorkeur apart verpakt.
-    Kleurpotloden en buitenspelmaterialen.

Wij hopen dat u zoveel komt brengen dat wij over moeten werken om het uit te pakken, sorteren en in dozen in te pakken. Hiervoor zijn veel helpende handen nodig tussen 09.00 en ca. 12.30 uur. U kunt zich hiervoor nog opgeven -ook voor een gedeelte van die tijd- bij Liesbeth of Gert-Jan van der Vegte, telefoon 0182-522393 of via een e-mail naar vandervegte@wxs.nl.
 

Waar de kleding en andere spullen naartoe gaan?
Deze gaan naar een baptistenvoorganger in Roemenië, die dorpen in de provincie Moldavië, rondom de stad Iasi bezoekt. Tijdens en na evangelisatie deelt hij daar kleding uit aan de armen. De kleurpotloden, buiten-spelmaterialen en een deel van de kinderkleding wordt gebruikt voor kinderevangelisatiekampen voor kinderen uit achterstandswijken.

 

 
Baptistenvoorganger gaat uitdelen


Sorteren in uitdeelpakketten


Voor hen doe je het


Kinderkamp in “nieuwe” kleren